Top10 WP7 apps

Vandaag maakte ik een lijstje op van 10 van mijn favoriete Window Phone 7 apps (sommige betalend, andere gratis) voor een collega die nieuw aan de slag gaat met een Nokia Lumia: 

1. Week view: Windows phone kalender heeft geen week overzicht; deze app vult de leemte in. Als je alle dagen naar dezelfde klant moet misschien minder een probleem maar ik vind hem super handig om te weten waar (was’t nu in Xant of Xbxl?) ik wanneer moet zijn.

2. Runkeeper: statistiekjes over lopen/fietsen/wandelen door gebruik te maken van gps functionaliteit vd smartphone. Niet dat ik nog veel de kans zie om daar gebruik van te maken ;-) Runkeeper account voor nodig, waarvan ook een freemium versie bestaat.

3. Adobe Reader: nog niet veel gebruikt, schermpje blijft tenslotte klein om écht te kunnen lezen. Komt vroeg of laat wel eens van pas.

4. Evernote: wp7 app voor evernote (notetaking app). Evernote account voor nodig, waarvan ook een freemium versie bestaat.

5. Lastpass: wp7 app voor lastpass (password manager in de cloud). Ook plugins voor firefox, IE, chrome op zowel windows, MAC als Linux. Komt goed van pas om alle complexe+unieke paswoorden voor alle andere cloud apps niet manueel hoeven over te typen. Lastpass account voor nodig, waarvan wel een freemium versie bestaat maar de mobiele applicaties nu net een abonnement vereisen.

6. Hello Proximus: bijhouden data verbruik. Tegenwoordig is er ook een Hello Belgacom app, die meer van’t zelfde doet. Die heb ik echter nog niet gebruikt.

7. Connectivity shortcuts: om sneller wifi, airplane mode etc te kunnen aanzetten, bv op events zoals TechDays. Daar is zeer slechte ontvangs en uw batterij gaat er in een halve dag door omdat hij steeds maar probeert connectie te maken.

8. WordPress: client voor persoonlijk wordpress blog. Gebruik ik sporadisch eens om comments als spam te markeren. WordPress Lastpass account voor nodig, waarvan ook een freemium versie bestaat.

9. Wonder Reader: favoriete RSS lezer voor WP7

10. TuneIn Radio: Stubru (of andere zenders) luisteren over Wifi aangezien er in ons badkamer geen/slechte FM ontvangst is. Open Syno kan dan weer streamen vanaf een Synology NAS.

11. Camcard (proefversie): business cards scannen, ocr’en en optioneel naar de people hub saven.

12. Carbon: Twitterclient. WP7 heeft basic twitter integratie maar deze app laat bv toe om de search “#techdays” te pinnen op je home screen terwijl je daar rond loopt.

13. IN+ Networking: Beste LinkedIn app voor WP7. Ook hier weer een aanvulling op de basic functionaliteit die native in WP7 zit. Die ingebouwde funtionalitiet zorgt dan weer voor nette foto’s bij de meeste contacts in de people hub.

14. SkyDrive: SkyDrive (surprise, surprise) client. Nog niet echt veel gebruikt, ook onder het motto “komt vroeg of laat wel van pas”.

15. Lync 2010: Mobiele lync client, zodat je om 23h nog kan lastig gevallen worden door collega’s ;-)

Strict gesproken is dit al geen top 10 meer, dus doe ik er nog maar eentje als bonus bij: Lumos, de obligatoire zaklamp app.

Tot slot zou je dmv Reinstaller makkelijk je fav apps op een nieuw toestel moeten kunnen installeren, leerde ik nadat ik alles manueel had teruggezocht bij mijn wissel van Omnia 7 nr Lumia 800 :-(

Advertisements

http://blog.koenvermoesen.be/about-koen/

Tagged with:
Posted in SmartPhone
One comment on “Top10 WP7 apps
 1. Bart W. says:

  En ik vul graag aan :-)

  4th & Mayor : Foursquare variant, maar iets simpeler in gebruik (heeft met UI te maken, niet met mezelf :-)

  SoundHound : Leuk alternatief op Shazam. Intuïtieve User Interface en goed ogend op de WP7

  Windows Phone News : Altijd up-to-date met de verschillende nieuwtjes in WP7-land

  WizTiles : Creëer je eigen LiveTiles

  Uiteraard nog de usual:
  * Facebook
  * Google Mail

Comments are closed.

IT Pro Summer GP
IT Pro Summer Grand Prix

IT Pro Summer Grand Prix

MVA
Microsoft Virtual Academy

MS Virtual Academy

Pro-Exchange
Pro-Exchange / Pro-Lync / Pro-Office365
MEET

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 158 other followers

%d bloggers like this: